|Communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden

Communicatieve vaardigheden. Het klinkt als een positieve eigenschap en dat is het natuurlijk ook. Toch zijn effectieve communicatieve vaardigheden meer dan dat.

Communicatieve vaardighedenCommunicatieplan

Effectieve communicatie vereist een plan. Wat wilt u communiceren en naar wie? Dit betekent onderzoek naar uw doelgroep en het formuleren van uw boodschap. Waarom bestaat uw bedrijf, dienst of product? Welke toegevoegde waarde levert u voor uw klanten? Hoe kunt u uw doelgroep bereiken en welke communicatiemiddelen zijn hiervoor geschikt? Binnen welk tijdsbestek wilt u uw boodschap overbrengen? Gefaseerd of juist heel kort en krachtig? En ook niet onbelangrijk: wat is uw budget? Wat is de strategie en hoe en wanneer gaan wij het resultaat evalueren? De antwoorden op deze vragen vormen samen het communicatieplan. Dit plan is de basis van communicatie.

Mijn communicatieve vaardigheden voor uw bedrijf

Ook als uw communicatieve vaardigheden prima zijn, is het opstellen en uitvoeren van een communicatieplan andere koek. Dat vereist vakmanschap, feeling en passie. Hier kan ik u bij helpen. Communicatie is mijn vak en ik zet graag mijn communicatieve vaardigheden in voor uw bedrijf. Niet alleen kan ik u helpen met uw communicatieplan maar ook met het onderhouden van relaties met de pers en het schrijven van verschillende soorten (technische) teksten. Wilt u alleen even sparren over de communicatiestrategie van uw bedrijf? Ik denk graag met u mee.   

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Samen bespreken wij uw visie en welke rol ik hierin kan vervullen. U krijgt van mij een inschatting van de te maken kosten zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

   Contact