|Effectieve communicatie

Effectieve communicatie

Effectieve communicatie vereist een plan. Effectieve communicatieWat wilt u communiceren en naar wie? Dit betekent onderzoek naar uw doelgroep en het formuleren van uw boodschap. Waarom bestaat uw bedrijf, dienst of product? Welke toegevoegde waarde levert u voor uw klanten? Hoe kunt u uw doelgroep bereiken en welke communicatiemiddelen zijn hiervoor geschikt? Binnen welk tijdsbestek wilt u uw boodschap overbrengen? Gefaseerd of juist heel kort en krachtig? En ook niet onbelangrijk: wat is uw budget? Wat is de strategie en hoe en wanneer gaan wij het resultaat evalueren? De antwoorden op deze vragen vormen samen het communicatieplan. Dit plan is de basis van effectieve communicatie.

Communicatieplan

Streeft u ook naar effectieve communicatie, maar weet u niet hoe u dit zelf kunt realiseren? Ik help u hierbij en vertaal uw visie en ideeën naar planmatige communicatie. Niet alleen met het schrijven van het communicatieplan kan ik u helpen, ook met de concrete uitvoering. Het schrijven van teksten, het inzetten van communicatiemiddelen en de coördinatie van bijvoorbeeld drukwerk of advertenties.

Second opinion

Heeft u wel een communicatieafdeling, maar wilt u iemand met een frisse blik naar uw communicatieplan laten kijken? Of zoekt u een sparringpartner om zaken te bespreken die u niet bij uw communicatiemanager kwijt kunt, bijvoorbeeld omdat het een reorganisatie of fusie betreft? Ook daarvoor kunt u bij mij terecht.
Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Samen bespreken wij uw visie en welke rol ik hierin kan vervullen. U krijgt van mij een inschatting van de te maken kosten zodat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan.

   Contact