Beeldsoorten

Beeld voor beeldvorming

Foto’s zijn allang niet meer alleen het plaatje bij het praatje. Heel vaak vertellen zij zelf een verhaal. Soms nog sterker: zijn ze het verhaal! Wie de jaarboeken voor de fotoprijs “zilveren camera” doorbladert, ziet vooral die laatste categorie. Het zijn foto’s op de rand van kunst of echte kunstfoto’s. Voor zakelijke fotografie is dat overbodig. Hierbij gaat het namelijk om beeldvorming. Mijn foto’s ondersteunen de beeldvorming van uw organisatie en van uw on- en offline-presentatie. Het spreekt vanzelf dat de kwaliteit van mijn beelden overeenkomt met uw kwaliteit.

Industrieel

Techniek is prachtig en de mensen die erin werken zijn terecht trots. Het is daarom niet verwonderlijk dat zij graag willen laten zien wie ze zijn, wat zij maken en hoe zij dat doen. Vakbladen zijn daarvoor een perfect medium omdat daar niet alleen hetproductieproces wordt getoond, maar ook wordt beschreven. Dat is het merendeel van mijn werk, want naast beroepsfotograaf ben ik ook schrijvend journalist voor diverse vakbladen. Een gouden combinatie van tekst en beeld. Het vastleggen van productieprocessen kan ook een geheel andere reden hebben, namelijk het beëindigen van een bedrijf of vervangen van een productiestraat. Dan gaat het om het vastleggen van bedrijfshistorie. Ookregistratiefoto’s kunnen nodig zijn. Denk in het geval van brand- of waterschade en onjuiste levering of plaatsing van machines. In dergelijke gevallen gaat het om scherpe recht toe recht aan foto’s die op aanwijzing van de plantmanager worden genomen. Dergelijke foto’s zijn ook gewenst bijoplevering van een nieuwe productiefaciliteit. Of het nu gaat om het slaan van de eerste paal of het aandraaien van de laatste schroef van een installatie, mijn foto’s leggen het nauwkeurig voor u vast. Door ook wat meer artistieke foto’s te maken, is zo’n (ver)bouwreportage ook goed geschikt voor promotionele doelen. Zoekt u industriële foto’s? Neem dancontact met mij op.

Geïnterviewden

Voor vakbladen zijn deskundigen een belangrijke bron van informatie. Een interview met zo’n deskundige levert de lezer snel en toegankelijk informatie op. De deskundige presenteert zichzelf en zijn of haar bedrijf.

Uit onderzoek blijkt dat een foto van de geïnterviewde de geloofwaardigheid van zowel de boodschap als de organisatie bevordert. De meeste mensen zijn niet gewend aan een fotograaf en zo ontstaan vaak wat geforceerde foto’s. Omdat ik meestal ook de interviewer ben, is men aan mij gewend. Een foto levert daarom nooit een ongewenst resultaat op. Mede omdat ik degeïnterviewde zelf de keuze voor de locatie van de foto laat bepalen.

Reportages

Uw organisatie staat op een beurs. Dat is een kostbare zaak. Waarom neemt u dan genoegen met een ‘kiekje’ met een smartphone van een medewerker om uwbeursdeelname vast te leggen? Dat kan echt beter en dat doe ik dus ook beter. Een professionele fotograaf legt ook uw deelname aan eenseminar vast. En bent u zelf de organisator? Dan zijn sprekers u dankbaar voor goede foto’s die zij bijvoorbeeld in hun bedrijfsuitgave of op hun site kunnen gebruiken. En natuurlijk laat u ook jubilea en bedrijfsfestiviteiten professioneel vastleggen.

Bent u uitgever van vakbladen? Dan wilt u graag een verslag in woord en beeld van een beurs, seminar, bedrijfsbezoek of persreis. Ik schrijf regelmatig over dit soort events en fotografeer ze meteen, zowel binnen Nederland als daarbuiten.

Archieffoto’s

Ik heb een groot digitaal archief van foto’s die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Het is dus goed mogelijk dat ik geschikt beeld op voorraad heb en aan uw vraag kan voldoen. Dat is in ieder geval goedkoper dan het gewenste beeld te laten maken. Zoekt u beeld, neem dancontact met mij op. Even bellen (06-20139845) is soms sneller.

Portfolio

Natuurlijk wilt u een indruk krijgen over wat ik als fotograaf kan bieden. Mijnportfolio geeft uw een beeld. Het is wat breder dan alleen de hierboven genoemde zakelijke onderwerpen. Wie weet brengt dat u op ideeën.