Beeld

Fotografie

Sinds 1990 fotografeer ik professioneel als bijproduct van mijn tekst-praktijk. Denk bijvoorbeeld aan portretten van geïnterviewden en het vastleggen van industriële processen waarmee ik regelmatig covers van vakbladen haal. In onze jachtige maatschappij wordt beeld steeds belangrijker. Toch is de visie dat één beeld meer zegt dan duizend woorden absolute onzin. Zelf de prijswinnende foto’s kunnen niet zonder ten minste een goed onderschrift. Ze winnen aan waarde als de fotograaf uitgebreide achtergrondinformatie geeft over de omstandigheden waaronder een foto is genomen en over wat hij met het beeld wil uitdrukken.  

 

Praatje en plaatje

In mijn praktijk is de werkelijkheid niet zo hoogdravend. Mijn foto’s zijn ondersteunen­de illustraties bij het artikel dat ik schrijf. Zowel het praatje als het praatje zijn van professionele kwaliteit en versterken elkaar. Onder portfolio’s vind u voorbeelden van  mijn fotografisch werk.

 

Niet elk plaatje

Slechts bij hoge uitzondering maak ik in opdracht foto’s zonder journalistieke tekst. Ik doe geen studiowerk, productfotografie, foodfotografie, theater­foto­grafie of bruidsreportages. Ik maak soms wel foto’s van events – met name voor vakbladen – en rouwreportages. Het enige bedrijfsonder­deel dat op consumenten gericht is.

Ik heb een omvangrijk fotoarchief waaruit u kunt putten. Zoekt u een bepaald beeld? Het kan zijn dat ik dat op voorraad heb. Neem contact op en stel uw zoekvraag. Wie weet heeft u dan snel en voordelig uw beeldvraag opgelost.